dijous, 7 de juliol del 2011

DEHRADUN DE FESTA MAJOR!

Hola a tots i a totes!

Seguim amb epoca de monzons a Dehradun. Afortunadament, les gotellades es concentren de nit i matinada. La resta del dia plou petites estones i amb poca intensitat. Tot i la pluja, aqui estan de festa! Carroces, petards ensordidors, confeti, la "Altaf Band" (banda musical duniforme llampant)... Despres de dinar, baixant per carrer a lalsada de la Torre del Rellotge (Clock Tower), hem ensopegat amb una moguda impressionant, una rua que ens ha fet desviar de cami perque si aqui la majoria de carrers ja son estrets i atapaits, amb una rua ja us ho podeu imaginar.

Pel que fa als tallers, cada vegada els nens i nenes es mostren mes oberts i comunicatius. Sempre ens agafen de la ma i volen seure al nostre costat a lhora de realitzar les activitats. Sorpren la seva tranquil.litat i educacio envers nosaltres: quan sha de netejar estris de pintura o el que sigui, sempre sho enduen i no tho deixen fer a tu.

Poc a poc, anem descobrint aspectes de la cultura india, gracies a les nostres converses amb les professores, sempre encuriosides pel mon occidental i, alhora, disposades a explicarnos qualsevol incognica sobre els seus propis costums. Es aixi com, fent un te a casa la Shima (una delles), el significat del punt que duen al front i de la ratlleta que algunes dones tambe porten sobre el punt, just al naixement del cabell. Es tracta dun simbol relacionat amb el matrimoni. "it's for the husband's long life", ens ha dit (perque el marit tingui una llarga vida). Esperem anar descobrint mes i mes coses i compartirles amb vosaltres.

Continuara...

P.S.: Frase celebre del dia, "made in Marina" per explicar com anem pentinades per la calor: "it's like a monyo" jajaja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada